گوگل آنالیتیکس ابزار تحلیل گر شرکت گوگل می باشد که در بین کاربران ایرانی به نام های گوگل آنالیز و گوگل آنالیتیکس شناخته شده است. گوگل آنالیتیکس یک ابزار رایگان برای کسب اطلاعات در رابطه با کاربران وبسایت محسوب می شود. اینکه گوگل آنالیتیکس چگونه عمل می کند و چگونه در بهبود عملکرد سایت مؤثر می باشد موضوعی است که در این مقاله در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
گوگل آنالیتیکس چیست؟
یک ابزار مناسب و عالی برای تحلیل و آنالیز سایت که گوگل آن را به رایگان در اختیار وبمستران قرار داده است. به کمک گوگل آنالیتیکس وبسایت ها رصد می شوند و افراد می توانند به وسیله این ابزار و داده ها و گزارشات حاصل از آن، وبسایت خود را بهینه کنند. استفاده راحت از گوگل آنالیتیکس و رایگان بودن آن، این سرویس تحلیل گر را به یک ابزار محبوب تبدیل کرده است. مدیران وبسایت ها، وبمسترها، متخصصان محتوا، متخصصان تجربه کاربری، دیجیتال مارکترها، متخصصان سئو و اکانت منیجرهایی که مدیریت تبلیغات وب را بر عهده دارند، باید گوگل آنالیتیکس را یاد بگیرند.
لزوم استفاده از گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس این فرصت را فراهم می کند تا فرآیندهای وبسایت را بهینه سازی نمایید و با استفاده از داده های گوگل تصمیمات بهتری برای ارتقای وبسایت بگیرید. همچنین به وسیله گوگل آنالیتیکس می توانید هزینه ها را کاهش دهید. گوگل آنالیتیکس به سوالات مختلفی پاسخ می دهد. سؤالاتی از این قبیل؛ تعداد بازدیدکنندگان در یک بازه زمانی معین، کدام منبع ترافیک موثرتر است، از کدام روش تبلیغاتی می توانید استفاده کنید تا بهترین نتیجه را کسب نمایید، کاربران از چه صفحاتی از سایت دیدن نموده اند و چه ساعتی بیشترین ترافیک است و چه ساعتی کمترین ترافیک سایت می باشد.
توجه داشته باشید در قدم اول هدف شما خرید کاربر از سایت فروشگاهی شما نیست بلکه شما باید فعالیت های متعددی را لحاظ نمایید تا بتوانید یک بازدیدکننده را به مشتری تبدیل نمایید و گوگل آنالیتیکس با داده هایی که در اختیار شما قرار می دهد، روند تصمیم گیری شما درمورد فعالیت های سایت را جهت می دهد.
نحوه نصب گوگل آنالیتیکس
برای نصب گوگل آنالیتیکس به یک فیلترشکن و یک اکانت جیمیل نیاز دارید. در ادامه باید به سایت گوگل برای نصب گوگل آنالیتیکس مراجعه کنید و یک حساب کاربری برای سایتتان ایجاد نمایید و تمام این فرآیند کمتر از پنج دقیقه زمان می برد. سپس به شما یک کد داده می شود که باید در سایت درج کنید.
ویژگی های منحصربه فرد گوگل آنالیتیکس
از جمله ویژگی های ممتاز گوگل آنالیتیکس می توانیم به سازگاری آن با بقیه ابزارها همچون گوگل اشاره کنیم به این صورت که می توانید این ابزار تحلیل گر رایگان را با گوگل آدز، یوتیوب و تگ منیجر ترکیب کنید. همانطور که در مطالب فوق اشاره نمودیم گوگل آنالیتیکس یک منبع ارزشمند از داده ها و اطلاعات سایت به شمار می رود که مدیران وبسایت ها از آن در جهت شناخت رفتار کاربران و بهینه سازی وب سایت استفاده می کنند. همچنین این ابزار رایگان را می توان بر روی گوشی های اندروید و ios نصب کرد.
اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس در اختیار مدیران وبسایت ها قرار می دهد
- محتویات صفحه سایت جذاب هستند؟
- بازدیدکنندگانی که به مشتری تبدیل می شوند، چه ویژگی هایی دارند؟
- خوانندگان وبلاگ به چه موضوعاتی علاقه دارند؟
- چند نفر از وبسایت بازدید نموده اند؟
- بازدیدکنندگان از طریق چه وبسایتی به سایت شما هدایت شده اند؟
- بازدیدکنندگان به طور متوسط چه مقدار زمان در وب سایت صرف می نمایند؟
- چگونه می توانیم سرعت وبسایت را افزایش دهیم؟
- بازدیدکنندگان در چه کشورها و شهرهایی زندگی می کنند؟
- کدام تکنیک های بازاریابی بیشترین تأثیر را بر روی ترافیک وبسایت دارند؟
- دسترسی به اطلاعات لحظه ای از قبیل؛ هم اکنون چند نفر در وبسایت حضور دارند.
- گزارش های سفارشی برای تبلیغات و جذب مشتری
نحوه تفسیر گزارش های گوگل آنالیتیکس
گزارش های گوگل آنالیتیکس در دو بخش ابعاد یا متریک و معیارها و دایمنش دسته بندی شده اند. درک این دو مورد برای تفسیر مناسب داده ها و گزارش ها بسیار مناسب است. ابعاد شامل ویژگی های کیفی هستند که برای توصیف و سازمان دهی داده ها مورد استفاده قرار می گیرند.
ویژگی های کیفی شامل زبان، نوع مرورگر، شهر و کشور، مدل دستگاه ها و گروه سنی کاربر می باشد. معیار یا دایمنش شامل میانگین طول دوره، بازدید از صفحه، میانگین زمان در وبسایت و ... می باشد. از معیارها برای مقایسه اندازه گیری ها در ابعاد مختلف استفاده می شود.
نحوه طراحی گوگل آنالیتیکس
این سرویس رایگان توسط مجموعه نرم افزاری urchin تولید شده است. با گذشت زمان کمپانی گوگل با خرید موسسه urchine توانست در جهت توسعه و کامل نمودن این ابزار تحلیلی قدم بردارد. کمپانی گوگل سرانجام در سال 2005 نام این ابزار را به گوگل آنالیتیکس google Analytics تغییر داد. جالب اینجاست که عرضه این ابزار در ابتدا به دلیل درخواست های بالا برای عموم عرضه نمی شد و به وسیله سیستم قرعه کشی از بین افراد ثبت نام شده نسبت به ارائه سرویس اقدام می شد؛ اما بعدها و در اواخر آگوست 2006 این کمپانی اعلام کرد که سرویس گوگل آنالیتیکس برای عموم به صورت رایگان ارائه می شود.
جمع بندی
در مجموع گوگل آنالیتیکس اطلاعاتی همچون ترافیک ورودی سایت، رفتار کاربران در سایت، نرخ تبدیل و ... را در اختیار مدیران وبسایت ها قرار می دهد تا به وسیله این اطلاعات بتوانند وب سایت را بهینه نمایند و آن را ارتقا دهند. به وسیله گوگل آنالیتیکس می توانید سایت، وبلاگ و شبکه های اجتماعی خود را زیر نظر بگیرید و اتفاقاتی که در سایت رخ می دهد را به راحتی رصد نمایید.